SONDAJ Avangarde: PSD – 37%, PNL – 23%, AUR – 11%, USR – 9%. Ciolacu, Ciucă și Iohannis în topul preferințelor românilor

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obține 37% din voturi, PNL 23%, AUR 11% iar USR 9%. Important de precizat, însă, că doar 38% dintre cei intervievați au indicat un partid anume. De altfel, la polul opus și fără șanse să intre în Parlament se poziționează partidul lui Victor Ponta, PRO România (1%), partidul fondat de Dacian Cioloș, REPER (1%), partidul lui Ludovid Orban, Forța Dreptei (2%), Alianța pentru Patrie (2%) și PPU-SL. PMP, formațiunea politică condusă de Eugen Tomac, este la doar un pas de a intra în Parlament, însă tot sub pragul de 5%, în vreme ce UDMR ar intra în Parlament la limită, partidul fiind cotat cu 5% intenție de vot.

poza sondaj

Politicienii reușesc din ce în ce mai greu să obțină încrederea românilor. Potrivit sondajului Avangarde, nici un politician român nu reușește să beneficieze de o încredere mai mare de 25%, clasamentul fiind deschis de liderul PSD Marcel Ciolacu. Pe locul doi se situează premierul şi preşedintele PNL Nicolae Ciucă (18%), iar podiumul este completat de preşedintele Klaus Iohannis (15%). Liderul AUR George Simion are o cotă de încredere de 11%, în timp ce preşedintele USR, Cătălin Drulă, adună 9%. Ludovic Orban (8%) şi Dacian Cioloş (6%) ocupă ultimele poziţii. Important de remarcat, însă, procentele mari de neîncredere cu care sunt tratați toții liderii politici măsurați în sondajul Avangarde.

poza sondaj 1

Date despre sondaj:

A fost realizat în perioada 22 – 31 iulie, pe un eșantion de 902 subiecți prin metoda CATI (interviuri telefonice). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.