SONDAJ CURS PSD – 37%, PNL – 24%, AUR – 12%, USR – 7%. Iohannis se PRĂBUȘEȘTE – La egalitate cu Simion, Rafila CONDUCE topul încrederii

Un sondaj CURS de tip omnibus ne arată că în cazul în care ar fi alegeri săptămâna viitoare, PSD ar câștiga detașat alegerile, pe locul doi clasându-se PNL. Având în vedere discuțiile privind continuarea actualei formule de guvernare, după anul 2024, sondajul ne arată că românii ar prefera stabilitate, iar PSD și PNL ar obține peste 60%, ceea ce le-ar asigura o majoritate confortabilă în Parlament.

Conform sondajului CURS, PSD ar obține 37%, în timp ce PNL ar obține 24%. Pe locul trei se clasează AUR cu 12%, în timp ce USR s-a prăbușit la 7%. De asemenea, UDMR ar intra în Parlament cu 5%. În buza pragului electoral se află PMP și PPUSL, ambel partide cu 4%.

content-image

Un sondaj CURS de tip omnibus ne arată care sunt personalitățile politice în care românii au cea mai mare încredere. Surpriza este furnizată de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății are o cotă de încredere de 30%, urmat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care are o cotă de încredere de 28%. Pe locul trei se clasează premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă cu 26%. Următorii în clasament sunt Mircea Geoană (20%) și Laura Codruța Kovesi (18%). Despre cei doi se discută intens în mediul politic despre faptul că ar putea candida la alegerile prezidențiale, asta deși Kovesi a negat categoric.

Președintele Klaus Iohannis s-a prăbușit în topul încrederii și a ajuns la 15%, fiind depășit de europarlamentarul Rareș Bogdan cu 17%. De asemenea, Klaus Iohannis riscă să fie depășit de George Simion, care are o cotă de încredere de 14%.

content-image

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1005 repondenți, în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.1% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților. Perioada de realizare: 13 – 22 iulie, 2022.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *