SONDAJ AVANGARDE Jumătate dintre români consideră că România este văzută NEGATIV de Occident. Rusia, cel mai mare INAMIC; Moldova, cel mai bun prieten

Potrivit unui sondaj Avangarde realizat în perioada 10 – 18 mai, R.Moldova se află în topul țărilor percepute ca prietene, urmată de Germania (54%), Statele Unite ale Americii (54%), Franța (53%), Marea Britanie (53%) și Spania (52%). La polul opus, românii poziționează Rusia, China și Ungaria în topul țărilor percepute ca state inamice.

sondaj av1

Potrivit studiului sociologic, 55% dintre românii intervievați sunt nemulțumiți de poziția pe care o ocupă România în lume astăzi și doar 14% se declară mulțumiți. 24% nu pot aprecia și 7% au refuzat să ofere un răspuns.

sondaj av1 1

Întrebați cum este văzută România de țările occidentale, 48% au răspuns ”mai degrabă negativ” și doar 18% au susținut că țara noastră este văzută „mai degrabă pozitiv”. 33% dintre cei intervievați nu au avut o opinie pe acest subiect.

Fara titlu

Nu în ultimul rând, 37% dintre români cred că președintele Klaus Iohannis nu este respectat de liderii țărilor occidentale, în timp ce 24% cred că este respectat iar 39% dintre cei intervievați nu au o părere formată

Fara titlu 1

Date despre sondaj:

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 10 – 18 mai, pe un eșantion de 880 de subiecți, prin metoda interviurilor telefonice, având o marjă de eroare de 3, 3%.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *