AVANGARDE Peste 50% dintre români cred că investițiile Ungariei în Transilvania sunt „O AMENINȚARE”. 4 din 10 se tem de apropierea Serbiei de Rusia

53% dintre români consideră că investițiile Ungariei în Transilvania reprezintă o problemă importantă din punct de vedere al amenințărilor la adresa intereselor României pe termen mediu și lung, potrivit unui sondaj Avangarde realizat în perioada 10 – 18 mai :

poza%E2%80%9E

Și apropierea Serbiei de Rusia și China este văzută de 42% dintre români drept o problemă importantă din punct de vedere al amenințărilor la adresa intereselor României.

Cât despre războiul din Ucraina, 22% dintre cei intervievați consideră că este „o problemă critică”, iar 42% o văd ca pe „o problemă importantă”, în vreme ce doar 20% consideră că ceea ce se întâmplă în Ucraina „este o problemă neimportantă” atunci când vine vorba despre amenințările la adresa intereselor României pe termen mediu și lung.

poza%E2%80%9E 1
6 1

Totodată, SUA și China sunt percepute drept cele mai importante state din punct de vedere economic. Nu la fel stau lucrurile când vine vorba despre UE. Doar 4% dintre români consideră spațiul comunitar drept cea mai mare putere economică a lumii. 19% au spus că nu pot aprecia

poza%E2%80%9E 2

Date despre sondaj:

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 10 – 18 mai, pe un eșantion de 880 de subiecți, prin metoda interviurilor telefonice, având o marjă de eroare de 3, 3%.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *