Soluțiile deputatului Aelenei, pentru salariile profesorilor: Desființarea pensiilor speciale, tăierea banilor de la partide pentru presă și… gata cu vacanțele lui Iohannis

Protest cu mii de profesori în Piața Victoriei. Aproape 10.000 de profesori s-au adunat, joi, în fața Guvernului pentru a-și susţine revendicările, declarându-se totodată nemulţumiţi de oferta de până acum a Guvernului. Profesorii au strigat „Jos Iohannis!”, iar pe pancarte sunt scrise următoarele mesaje: „Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale!”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, „Facturile nu se plătesc cu vocație”.

Potrivit sindicaliştilor, „greva nu mai este legată în acest moment numnai de revendicări salariale”. „Este o grevă pentru demnitate, pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţămâmt, este o grevă pentru respect”, a mai declarat liderul sindical. Liderii sindicatelor din Educaţie consideră că oferta Guvernului „este jignitoare” şi au anunţat că greva va continua.

Pe acest fond al zguduielii sociale de astăzi, deputatul constănțean Dănuț Aelenei, a propus trei variante pentru soluționarea revendicărilor sindicatelor din Educație: eliminarea pensiilor speciale, tăierea banilor de la partidele politice pentru mass-media și… oprirea călătoriilor lui Klaus Iohannis:

„3 surse din care s-ar putea finanţa creşteri de salarii pentru dascăli de MÂINE, dacă politicienii ar mai renunţa puţin la luxul în care trăiesc din taxele cetăţenilor: – Desfiinţarea prin lege organică a pensiilor speciale – Tăierea subvenţiilor gigantice care se dau partidelor pentru a mitui presa – Oprirea călătoriilor lui Iohannis cu avioanele faraonice pe care le închiriază preşedinţia Acestea sunt doar câteva idei, ar fi multe surse din care ar putea creşte salariile, dar lăcomia e foarte mare”, a transmis deputatul Aelenei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *