SNPPC nu a înțeles nimic din „desființarea IPJ Constanța”. Zelca: „Nu am înțeles de ce Predoiu și-a ales aceste cuvinte. Vor fi multe pensionări!”

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunțat luni desființarea IPJ Constanța după tragedia de la 2 mai. „Noul IPJ Constanța va fi un proiect pilot”, a spus ministrul de Interne. Cei de la SNPPC nu au înțeles nimic din anunțul ministrului, termenii utilizați fiind… foarte duri. Ce înseamnă desființarea unui IPJ? Se întreabă președintele Federației Sindicale, Vasile Zelca:

„Eu nu am înțeles de ce și-a ales aceste cuvinte… Înseamnă că trebuie să-i pui pe  toți polițiștii la dispoziție și să reorganizezi toate funcțiile, ori în 45 de zile să poți face asta… nu prea ai cum. Nu știu ce a vrut să spună, poate vrea să reorganizeze modul de acțiune, să dispună altfel secțiile urbane, rurale, să aibă alte competențe… eu nu am înțeles ce a vrut să spună prin desființare. E prea mult! Vor fi foarte multe pensionări! Nu înțeleg asta… Noi am făcut o adresă și solicităm o întâlnire cu domnul ministru. Desființare care va fi extinsă la alte județe… S-a contrazis în raport, a spus că sunt deficiențe în procedură și trebuie corectate și polițiștii au greșit. Păi dacă am deficiențe în procedură, nu e clar că polițiștii vor greși? (…) Ne-a prezentat niște concluzii din raport, OK, l-a demis pe domnul Glugă pentru deficiențe produse acolo și pe ceilalți, acolo a făcut o confuzie – a vorbit de un ofițer de la 112, nu am auzit nimic de cel de la 2 Mai! După aceea de subinspectorul care a venit la fața locului”, a spus Zelca, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *