Senatorul Bourceanu (PNL), printre liberalii care fac LEGE pentru protejarea cotei unice, timp de 10 ani. „Nu avem digitalizarea necesară pentru impozitarea progresivă”

bourceanu

România nu dispune de digitalizarea necesară pentru a putea să aplice impozitarea progresivă, a declarat liderul PNL, Nicolae Ciucă în cadrul unei conferințe de presă la Arad, potrivit Agerpres. Întrebat de reporteri dacă vor fi reluate discuțiile despre impozitarea progresivă, liderul PNL a spus: „Partidul Naţional Liberal este un susţinător al cotei unice de impozitare şi vom continua să susţinem această măsură, pentru că şi-a dovedit eficienţa economică şi putem să stăm de vorbă cu cei care sunt direct implicaţi în economia României, cu mediul de afaceri şi ei să ne spună care au fost cu adevărat principalele avantaje ale cotei unice şi spaţiul pe care îl mai are în continuare, de valabilitate, cota unică, astfel încât să putem să avem un mediu de afaceri, o economie cu adevărat dobândind un capital consistent”.

„Până atunci, este dificil de discutat de impozitare progresivă şi avem şi un argument tehnic: nu avem pregătirea necesară, digitalizarea necesară să putem să aplicăm cu adevărat o astfel de măsură”, a adăugat fostul premier.

Liderul PNL spune că este dificil de estimat un termen pentru reluarea discuțiilor cu privire la impozitarea progresivă: „Discuţiile sunt reluate permanent în aceste analize, idei, dar în momentul de faţă trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să vedem care este realitatea, realitate care trebuie să fie în conformitate cu ceea ce, cu adevărat, aduce beneficiu economiei noastre”, a adăugat Nicolae Ciucă.

În paralel, liberalii au depus în Parlament un proiect de lege, respectiv „Propunerea legislativă pentru protejarea cotei unice de impozitare în România pentru următorii zece ani”, iar printre ei se află și senatorul liberal constănțean, Septimiu Bourceanu. Potrivit inițiatorilor, cota unică de impozitare trebuie protejată cel puțin un deceniu:

Propunerea este depusă la Senat, iar pe 22 mai a.c. Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a emis raport favorabil, însă a fost retrimisă la aceeași comisie pentru raport suplimentar, termenul pentru emiterea raportului final fiind 10 iunie.

Distribuie:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *