Senatorul Aelenei a plecat de la votul care a crescut indemnizațiile demnitarilor. „SCÂRBOS! Am ieșit în grădină să lucrez”

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă, împotrivă şi 4 abţineri, un proiect de aprobare a unei Ordonanţe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări ale indemnizaţiilor demnitarilor, începând cu Președintele, miniștrii și parlamentarii și până la aleșii locali. Cu doar câteva ore înainte, Curtea Constituţională admisese sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor. Senatul este primă Cameră sesizată, astfel că votul final va fi dat de Camera Deputaţilor.

Senatorul constănțean al Alternativei Drepte, Evdochia Aelenei, a părăsit sala de plen înaintea votului, susținând că ceea ce se întâmplă este scârbos, având o serie de reproșuri și față de foștii colegi din AUR, care… au votat cu toții pentru:

Ieri senatul a votat pentru creşterea salariilor politicienilor. Am ales să plec de la aşa ceva. Era scârbos! Mi-am luat laptop-ul şi am mers să lucrez în grădină. Mai sunt câteva zile cu soare până vine frigul, ar fi păcat să le pierdem. P.S. „Luptătorii pentru dreptate” ai partidului cu nume de metal prețios au votat țoți pentru a-şi creşte salariile deja mari”, a transmis senatorul Aelenei.

Între timp, PSD s-a sucit și, prin vocea prim-vicepreședintelui Sorin Grindeanu, va „repara această greșeală” în Cameră. Grindeanu spune că votul de miercuri privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor a reprezentat „o surpriză” pentru el: „Spiritul ăsta de a vota cam tot ce vine din partea unei formațiuni din coaliție nu cred că e totdeauna corect”.

„Sunt parlamentar. Eu zic că indemnizația de acum e absolut decentă. Este decent. Nu există motive să fie crescută. Pentru mine a fost o surpriză votul din Senat de ieri (miercuri – n.r.), dar camera decizională e Camera Deputaților. Am convingerea, de fapt am și discutat cu liderul de grup, e și decizia PSD, sunt convins că a fost o greșeală ceea ce s-a întâmplat la Senat. Camera Deputaților va repara această greșeală”, spune Sorin Grindeanu. „Spiritul ăsta de a vota cam tot ce vine din partea unei formațiuni din coaliție nu cred că e totdeauna corect”, încheie Grindeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.