Schimbări anunțate de Meta: Facebook elimină mai multe informaţii din paginile de profil – Orientările religioase și opiniile politice

Facebook elimină mai multe informaţii din paginile de profil. Din profilurile utilizatorilor de Facebook vor dispărea în curând mai multe categorii de informaţii, anunţă Meta. Facebook se va schimba semnificativ. Modificarea anunţată de Meta se va produce începând cu 1 decembrie.

Profilurile utilizatorilor nu vor mai include adrese, orientări religioase şi opinii politice. De asemenea, va dispărea câmpul „Interesat de”, care era folosit pentru a exprima orientarea sexuală.

Comunicatul companiei nu oferă explicaţii privind eliminarea acestora informaţii din paginile de profil, însă, modificarea pare să aibă legătură cu schimbarea politicilor platformei în ceea ce priveşte intimitatea şi targetarea cu reclame. În urma scandalurilor din ultimii ani, Meta s-a văzut nevoită să se preocupe de protejarea intimităţii utilizatorilor, care poate fi sprijinită şi prin reducerea cantităţii de informaţii personale. Pe de altă parte, tot din cauza unor controverse, Facebook a încetat să mai folosească aceste categorii de informaţii în vederea targetării cu reclame, astfel că informaţiile eliminate acum din paginile de profil nu mai erau oricum de folos companiei.

Facebook trece prin cea mai grea perioadă de la înfiinţare, după ce a disponibilizat recent în jur de 11.000 de angajaţi. De asemenea, Mark Zuckerberg, co-fondatorul și președintele rețelei Facebook, a anunţat joi, 28 octombrie, că Facebook îşi va schimba numele în Meta, de la 1 decembrie. Potrivit informaţiilor din presa internaţională, reţeaua de socializare îşi va păstra numele de Facebook, în schimb compania-mamă, din care fac parte şi Instagram și Whatsapp, se va numi Meta.

Misiunea noastră rămâne aceeași, încă este să aducem oamenii împreună”, a transmis Mark Zuckerberg.

La începutul lunii februarie, Mark Zuckerberg anunța în ce condiții s-ar putea închide Instagram și Facebook în Europa. Acesta a transmis că aplicațiile se pot închide dacă Meta nu poate procesa datele europenilor pe serverele din Statele Unite ale Americii. În cazul în care Meta nu va putea transfera, stoca și procesa datele persoanelor care folosesc aplicația pe teritoriul european însă pe serverele din SUA, Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa. Anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg, deținătorul companiei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *