Probleme tot mai mari la Meta: Vor fi CONCEDIAȚI mii de angajați ai Facebook, Instagram și Whatsapp

După Twitter, mii de angajați ai vechiului Facebook vor deveni cazuri sociale: cea mai mare rețea de socializare va anunța planuri de disponibilizare chiar în această săptămână. Wall Street Journal, citând surse specializate, a raportat că un anunț în acest sens este planificat încă de miercuri. Meta Platforms Inc. anunța peste 87.000 de angajați, la sfârșitul lunii septembrie, care includ activități la site-urile de social media Facebook și Instagram, precum și platforma de mesagerie Whatsapp.

În anunțul recent privind rezultatele dezamăgitoare ale Meta din trimestrul al treilea, CEO-ul Mark Zuckerberg a declara că personalul firmei nu va crește până la sfârșitul anului 2023 ci că ar putea scădea.

Joia trecută, firmele din Silicon Valley Stripe și Lyft au anunțat concedieri pe scară largă, în timp ce Amazon a spus că va îngheța angajările în birourile sale corporative iar Twitter a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați, săptămâna trecută. Facebook și Google sunt afectate de reducerilor bugetare ale advertiserilor, în timp ce se luptă cu inflația și cu creșterea ratelor dobânzilor. Doar în trimestrul al treilea, conform surselor amintite, profiturile Meta au scăzut cu 4.4 miliarde dolari, aproape jumătate față de anul trecut. Totodată, prețul acțiunilor Meta a suferit o lovitură majoră, scăzând cu 25% într-o singură zi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *