S-a „închis” și pentru Bulgaria: Adio, Schengen, în acest an!

Europarlamentarul bulgar Radan Kănev (Bulgaria Democrată/PPE) a comentat subiectul privind aderarea la Schengen şi refuzul Austriei şi Ţărilor de Jos de admitere a Bulgariei, informează Rador Radio România.

Prin refuzul lor insistent de a ne permite accesul în Schengen, Austria şi Ţările de Jos încalcă obligaţiile care le revin în temeiul tratatului UE, având în vedere că am îndeplinit criteriile şi acest lucru a fost constatat în mod repetat. Nici măcar o decizie a UE nu poate înlocui consimţământul acestor două ţări. Atât timp cât ne blochează, nu putem deveni membri ai Schengen. Populismul guvernului austriac este foarte dăunător”, a subliniat Kănev, citat de postul de televiziune NOVA.

Potrivit europarlamentarului, Ţările de Jos nu au argumente pentru refuz, cu excepţia populismului preelectoral. „Suntem victimele unei dezbateri politice interne preelectorale puternic populiste. Interesele lor nu sunt în direcţia izolării economice a Bulgariei şi României. Există o şansă în viitorul apropiat să fim în Schengen, important este să nu ne stopăm eforturile, chiar dacă nu se va întâmpla în 2023″, a subliniat Kănev.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *