Rusia trimite parașutiști în Crimeea și amenință Ucraina și Marea Britanie: „E ultima dovadă concretă!”

Rusia a anunţat că până la începutul lunii decembrie va desfăşura în Crimeea anexată un nou regiment de paraşutişti şi a criticat un acord convenit între Ucraina şi Marea Britanie menit să consolideze forţele navale ucrainene, conform Rusiei acest acord arătând că activităţile militare britanice se extind aproape de frontierele sale, consemnează agenţia Interfax, citată de Reuters. Desfăşurarea noului regiment este descrisă de Moscova ca făcând parte dintr-o reorganizare a trupelor anunţată de ministrul apărării rus Serghei Şoigu.

Ministerul de Externe de la Moscova a transmis obiecţiile Rusiei faţă de acordul cadru încheiat între Kiev şi Londra pentru consolidarea capacităţilor militare navale ale Ucrainei cu ajutorul finanţării britanice, înţelegere care va permite Ucrainei să cumpere rachete, să construiască rachete navale şi să-şi creeze o nouă bază navală la Marea Azov.

Vedem în acest fapt ultima dovadă concretă a creşterii activităţii militare britanice în statele vecine Rusiei, în special Ucraina”, a declarat la briefingul săptămânal de presă purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Declaraţia ei se înscrie în şirul de reacţii legate de amplificarea recentă a tensiunilor în zonă. Ucraina şi statele NATO şi-au exprimat îngrijorarea faţă de mişcările de trupe ruseşti în apropierea frontierei ucrainene, în timp ce Moscova a acuzat Ucraina, SUA şi pe aliaţi ai acestora de comportament destabilizator, inclusiv în regiunea Mării Negre. Ministerul Apărării de la Kiev a anunţat miercuri că armata ucraineană a efectuat exerciţii militare în apropierea Crimeei.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat în aceeaşi zi Kievul că pregăteşte provocări în Donbas astfel încât să primească „ajutor occidental”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Rusia trimite parașutiști în Crimeea și amenință Ucraina și Marea Britanie: „E ultima dovadă concretă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *