Miniștrii de Externe ai Moldovei și Federației Ruse au semnat la Moscova o declarație comună cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la acordul politic

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, au semnat la Moscova Declarația comună a miniștrilor de Externe din Republica Moldova și Rusia cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la semnarea Acordului politic de bază Moldova-Rusia. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă comune, transmite Știri.md.

Serghei Lavrov, ministru de Externe al Federației Ruse, a precizat că a avut un dialog constructiv cu omologul său moldovean. Totodată, oficialul a subliniat că Rusia așteaptă reluarea cât mai rapidă a negocierilor în formatul „5+2″ privind reglementarea transnistreană, subliniind că Rusia va exercita în continuare misiunea de pacificare și garant în reglementarea transnistreană. La rândul său, Nicu Popescu a declarat că Republica Moldova este interesată să păstreze statutul de neutralitate prevăzut de Constituția Republicii Moldova.

Subliniem că Nicu Popescu l-a invitat pe Serghei Lavrov să efectueze o vizită în Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *