Rusia menține în Marea Neagră zece nave înarmate cu rachete Kalibr

Rusia se teme de o viitoare contraofensivă ucraineană sprijinită de Occident, în timp ce Guvernul de la Kiev îndeamnă la tăcere cu privire la ofensiva de primăvară. Preşedintele Volodimir Zelenski a promis că vor fi înfrânţi „teroriştii ruşi” şi că toate rănile suferite nu vor fi iertate.

Grupul militar privat rus Wagner a preluat „controlul total” asupra uzinei metalurgice AZOM din nordul orașului Bahmut, potrivit unei înregistrări video postate de presa de stat rusă și verificate de CNN. Centrul de Rezistenţă Naţională din Ucraina informează că, în teritoriile temporar ocupate din regiunea Herson, invadatorii ruși recurg la amenințări și pedepse împotriva ucrainenilor care refuză să accepte un pașaport de cetăţean al Federaţiei Ruse, informează Rador.

Forțele Navale ale Ucrainei raportează că Rusia menţine în Marea Neagră 10 nave, dintre care două sunt înarmate cu opt rachete de tip Kalibr – potrivit unui comunicat remis duminică, scrie Rador. În Marea Mediterană, de asemenea, sunt opt nave ale ocupanţilor ruşi, iar trei dintre acestea sunt înarmate cu 20 de rachete. Alte două nave ruseşti au fost reperate în Marea Azov.

Forţele ucrainene au lichidat 660 de militari ruși în ultimele 24 de ore, astfel că numărul ocupanţilor ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 170.550 – potrivit unui raport publicat, duminică, de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, informează Rador. De asemenea, de la începutul invaziei ruse la scară largă, trupele ucrainene au doborât 305 avioane și 291 de elicoptere rusești. Au mai fost distruse 3.595 (+15) de tancuri ale armatei ruse, 6.947 (+15) de vehicule blindate, 2.631 (+8) de sisteme de artilerie, 277 (+1) de sisteme de apărare antiaeriană, 522 (+2) de lansatoare multiple de rachete, 5.486 (+3) de vehicule și cisterne transportatoare de combustibil, 18 nave, 2.216 (+2) drone, 911 rachete de croazieră și tehnică specială (282 de unități).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *