Brațul lung al Rusiei se întinde în tot spațiul ex-sovietic: „Este datoria noastră istorică!”

Nikolai Kobrineţ, directorul Departamentului pentru cooperare paneuropeană din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, a declarat că Rusia nu intenționează să-și piardă rolul său constructiv major în soluționarea conflictelor din spațiul post-sovietic. Oficialul rus a făcut această declaraţie într-un interviu acordat pentru Agenţia de presă TASS, relatează GAZETA, potrivit Rador.

„Nu avem de gând să pierdem rolul constructiv principal în soluționarea conflictelor din spațiul post-sovietic. Aceasta este datoria noastră istorică. Și o vom îndeplini, în pofida oricăror obstacole puse în aplicare de Uniunea Europeană”, a spus Kobrineţ.

Diplomatul a mai spus că Rusia nu va putea uita atitudinea ostilă, de care a dat dovadă Uniunea Europeană. Potrivit acestuia, pentru a normaliza în continuare relațiile cu Moscova, Bruxelles-ul ar trebui să renunțe la politica sa de exercitare a presiunii. El și-a exprimat opinia că există șanse pentru o resetare a sistemului de securitate european, dar acest moment nu va sosi prea curând. Potrivit diplomatului, Rusia nu are de gând să se retragă din OSCE, în momentul de faţă, pentru a nu ceda această platformă adversarilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *