Rusia denunță Tratatul care limitează înarmarea în Europa și spune ADIO încetării focului în Ucraina: „Este prematur să vorbim deocamdată despre pace”

Rusia nu dorește înghețarea conflictului în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care spune că este prematur să se vorbească despre soluționarea pașnică a războiului.

Rusia are în vedere doar finalizarea unei operaţiuni militare speciale: asigurarea intereselor sale, atingerea obiectivelor Rusiei fie printr-o operaţiune militară specială, fie prin alte mijloace disponibile”, a subliniat Peskov, întrebat dacă Rusia ia în considerare, în principiu, îngheţarea conflictului, transmit Știrile Pro Tv.

Cancelarul german Olaf Scholz declarase anterior că organizarea de discuții de pace nu ar trebui să aibă ca scop înghețarea conflictului. Și alți reprezentanți ai altor țări au exprimat o poziție similară. Luni, premierul britanic Rishi Sunak a calificat drept fundamental greșite toate planurile de pace care nu prevăd revenirea teritoriilor pe care Ucraina le-a pierdut și care vor duce doar la înghețarea conflictului. Kievul a transmis că inițiativele de pace nu ar trebui să prevadă înghețarea războiului. Totuși, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a fost întrebat care dintre planurile de soluționare pașnică a conflictului propuse de diferite părți este mai apropiat de Rusia sau dacă are Moscova propriul plan, iar răspunsul a fost: „Este prematur să vorbim deocamdată despre asta, atât timp cât nu există condiţiile prealabile pentru o soluţionare paşnică, evident. O operaţiune militară specială este în curs de desfăşurare”, a adăugat el.

Peskov a spus că nu crede că va negocia cu vreun reprezentant de la Kiev, mai ales că „orice negocieri cu Rusia sunt interzise (în Ucraina)”. În octombrie anul trecut, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un decret prin care interzice purtarea de discușii cu Vladimir Putin.

Consiliul Federației, în ședința sa de miercuri, a votat legea privind denunțarea Tratatului privind Forțele Armate Convenționale din Europa (CFE). Tratatul a fost semnat la Paris la 19 noiembrie 1990 și a intrat în vigoare la 9 noiembrie 1992. După cum se menționează în materialele anexate legii privind denunțarea CFE, prevederile Tratatului stabilesc obligații pentru statele membre cu privire la restricții cantitative la cinci categorii de forțe armate convenționale: tancuri de luptă, vehicule blindate de luptă, artilerie, avioane de luptă și elicoptere de luptă. Federația Rusă a ratificat Tratatul CFE în iulie 1992. În 2004, Federația Rusă a ratificat Acordul din 19 noiembrie 1999 privind adaptarea Tratatului CFE (nu a intrat în vigoare).

În 2007, Tratatul CFE a fost suspendat pentru Federația Rusă printr-un decret prezidențial din 13 iulie 2007, legea federală din 29 noiembrie 2007 nr.276-FZ.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *