Tensiuni la Marea Neagră: Forțele ucrainene ar fi atacat o navă rusească în zona controlată de Turcia

Echipajul navei „Ivan Khurs” a marinei Rusiei a respins cu succes un atac cu drone de suprafață în zona strâmtorii Bosfor, în zona economică exclusivă a Turciei, a anunțat miercuri reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, generalul-locotenent Igor Konașenkov. Ucraina nu a precizat nimic despre presupusul atac invocat de ruși până la publicarea acestei știri.

„După actul terorist din 26 septembrie 2022, Forțele Armate ale Federației Ruse iau măsuri pentru a proteja astfel de facilități la Nord Stream 1 și Nord Stream 2. Și nu în zadar. Astăzi, la ora 5:30, Forțele Armate ale Ucrainei au făcut o încercare nereușită de a ataca nava Ivan Khurs a Flotei Mării Negre, care îndeplinește sarcini pentru a asigura siguranța conductelor de gaz Turkish Stream și Blue Stream din zona economică exclusivă a Republicii Turcia, cu trei bărci rapide fără pilot”, a declarat Konashenkov, relatează TASS.

„Toate ambarcațiunile inamice au fost distruse de focul de la armamentul standard al unei nave rusești la 140 km nord-est de strâmtoarea Bosfor”, a spus el, adăugând că Ivan Khurs continuă să-și îndeplinească sarcinile.

De precizat că forțele armate ucrainene nu au comentat presupusul incident invocat de ruși.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *