Rizea (REPER), după ridicarea MCV: „Guvernul încă NU a convins toate statele membre că merităm să fim primiți în Schengen!”

Progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul MCV, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept.

În ciuda veștilor bune, această ridicare a MCV nu înseamnă obligatoriu și aderarea la spațiul Schengen, cel mai important obiectiv politic extern al României. Potrivit deputatului constănțean al REPER, Cristina Rizea, Guvernul se bate singur pe umăr și amintește că mai sunt de convins toate statele membre ca să fim acceptați în Schengen, unde Austria și Olanda se opun cu vehemență:

„Deși e o veste bună că MCV-ul va fi ridicat în cazul României, nu e cazul ca Guvernul să se bată singur pe umăr. Încă nu au convins toate statele membre că merităm să intrăm în Schengen. Totodată, în tot festivalul ăsta de populism, încercarea PSD de a ascunde creșterea de pensii cu doar 12.9%, în timp ce inflația înregistrează 15.9%, e de-a dreptul tendențioasă. PSD, PNL, UDMR, lăsați cursa asta fără linie de finish după puncte electorale. S-ar putea să uitați să guvernați, ca de obicei, și să lăsați România neajutorată, în frig, sărăcită și calomniată de politicile voastre economice dezastruoase. Ce ironie să discute monstruoasa coaliție despre valorile democratice, exact cea care le-a subminat de atâtea ori. Hai, la treabă! Gata cu populismele”, a transmis deputatul Rizea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *