PSD-iștii constănțeni NU susțin creșterea vârstei de pensionare! Stroe (PSD): „Liberalii au negociat! Trebuie să tranșăm repede, astea nu se numesc jaloane!”

Creșterea vârstei de pensionare ar putea fi o nouă criză socială, dacă nu va fi abordată corespunzător. Îngrijorările cresc, însă, pentru că deciziile le vor lua… politicienii. Majorarea vârstei de pensionare este prevăzută în PNRR, iar soluţia tehnică este la Ministerul Muncii, spune ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș: „O decizie se va lua la nivelul coaliţiei de guvernare, având în vedere că este un jalon cu extrem de mare impact”. În acest context, președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, a transmis faptul că liberalii sunt responsabili de proasta negociere în PNRR și că „discuția trebuie tranșată înainte să dăm naștere și la alte îngrijorări pentru români:

„Îngrijorările noastre și ale populației vizavi de o potențială creștere a vârstei de pensionare sunt justificate. Liberalii pretind că au renunțat la propriul proiect, de acum doi ani. În realitate, această mărire a fost negociată (prost!) în PNRR. Ca exemplu, femeile ar trebui să iasă la pensie la 63,5 ani (în loc de 62) iar bărbații la 70, în loc de 65. Iar măririle astea se cheamă în Program “jaloane”!? Discuţia despre creşterea vârstei de pensionare trebuie tranşată înainte să mai dăm naştere, din cine ştie ce motive politice, şi la alte îngrijorări pentru români. PSD NU susţine o astfel de măsură! Scopul PSD este să sprijine şi să protejeze în continuare românii!”, a transmis senatorul Felix Stroe.

De aceeași părere este și deputatul PSD Constanța, Lucian Lungoci, care a anunțat faptul că… nu susține creșterea vârstei de pensionare:

„Nu susțin creșterea vârstei de pensionare! În plus, consider că orice discuție pe această temă trebuie să înceteze. Românii nu au nevoie și de alte îngrijorări! Clasa politică nu trebuie să  genereze mai multe griji cetățenilor și să nu pună o presiune și mai mare pe salariați! Obligația noastră este să luăm povara fiscală de pe umerii lor și, nu în ultimul rând, să fie răsplătiți pentru munca pe care o prestează. Acesta este proiectul PSD! Social-democrații nu susțin creșterea vârstei de pensionare și vor face eforturile necesare ca să-i convingă și pe partenerii de coaliție de justețea acestei abordări. Echitatea se susține doar cu politici care sunt în favoarea salariaților! Restul sunt teme false, iar cea referitoare la  creșterea vârstei de pensionare trebuie să înceteze în coaliția de guvernare. În acest moment, altele sunt prioritățile și sunt legate de sprijinirea și protejarea românilor. Obiectiv de la care PSD nu s-a abătut nicio clipă!”, a transmis și deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *