Primarul Chițac încearcă să țină pasul cu regulile colectării selective: Mai mulți bani pentru „insulele ecologice digitalizate” de la Constanța – DOCUMENT

Consilierii locali municipali s-au reunit astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare. Printre proiectele de hotărâre adoptate s-a regăsit și cel privind „modificarea HCL nr. 415/2022 pentru aprobarea depunerii proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Constanţa” în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”. Concret, potrivit studiului de oportunitate și al proiectului modificat în ședința de astăzi, vorbim despre două tipuri de insule, fiecare cu câte cinci containere, după cum urmează: pentru biodegradabile, reziduale, sticlă, plastic și metal și hârtie și carton:

În ședința de astăzi a fost aprobată modificarea Studiului de oportunitate și, implicit, acceptarea creșterii finanțării programului din partea Ministerului Mediului cu încă 500.000 de euro.

Principalul obiectiv al proiectului este creșterea gradului de colectare separată a deșeurilor, astfel implementarea instrumentului „plătește cât arunci” se va realiza „în baza elementului volum”. În prima etapă, proiectul se va desfășura doar în zonele de case, iar Primăria Constanța va derula o campanie de publicitate timp de șase luni. Insulele de tip 1 vor fi amplasate în zonele cu o densitate mai mică a populației, iar cele de tip 2 în zonele cu densitate mai are.

Valoarea totală a proiectului prin PNRR este de 24 milioane lei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *