Prigojin crede că Rusia riscă „o revoluție ca la 1917”: „Trebuie să impunem legea marţială!”

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, a avertizat că Rusia s-ar putea confrunta cu o revoluţie similară cu cea din 1917 şi ar putea pierde războiul din Ucraina dacă elita ţării nu tratează conflictul cu seriozitate, relatează Reuters, conform AGERPRES. Invazia Rusiei din Ucraina din 2022 a declanşat unul dintre cele mai sângeroase conflicte din Europa de la finalul celui de Al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare dintre Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Ucraina pregăteşte o contraofensivă menită să împingă trupele ruse dincolo de frontierele de dinainte de 2014, când Rusia a anexat Crimeea, a declarat Prigojin. Ucraina va încerca să încercuiască Bahmut şi să atace Crimeea, a adăugat el. „Cel mai probabil acest scenariu nu va fi bun pentru Rusia aşa că trebuie să ne pregătim pentru un război dificil”, a spus el într-un interviu postat pe canalul său de Telegram.

„Suntem într-o asemenea stare că am putea pierde naibii războiul, asta este principala problemă… Trebuie să impunem legea marţială”, a mai afirmat el.

Prigojin susţine că perspectiva sa politică este dominată de dragoste pentru patrie şi activitatea în slujba lui Putin. El a mai spus că porecla de „bucătarul lui Putin” este stupidă pentru că nu ştie să gătească şi remarcând că „măcelarul lui Putin” ar fi o poreclă mai potrivită. Elita Rusiei, a spus el, şi-a protejat copiii de acest război în timp ce copiii ruşilor obişnuiţi au pierit pe front, o situaţie care ar putea provoca tulburări în Rusia. Dacă ruşii obişnuiţi continuă să-şi primească înapoi copii în sicrie de zinc, în timp ce copiii elitelor stau la soare peste hotare, a spus Prigojin, Rusia s-ar putea confrunta cu tulburări precum revoluţia din 1917, care a dus la război civil.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *