Prezența la referendumurile din Herson și Zaporojie, după a patra zi de vot: Peste… 66%

Prezența la referendumul desfăşurat în regiunea Zaporojie, pentru alipirea la Federația Rusă, a fost de 66,43% în urma celor patru zile de vot – a anunţat președintele Comitetului electoral, scrie TASS, citată de Rador. Potrivit afirmaţiilor sale, peste 4.000 de persoane au votat la referendum privind intrarea regiunii Zaporojie în componenţa Rusiei la secțiile de votare din afara regiunii. La rândul său, Comisia electorală a regiunii Herson, după patru zile de vot în cadrul referendumului privind intrarea regiunii în Federația Rusă, a înregistrat o prezență la vot de 63,58%. Anunţul a fost făcut, luni, de președintele comisiei electorale a regiunii Herson, Marina Zaharova.

Aşa numitele „referendumuri” organizate de Rusia în patru regiuni din Ucraina urmează să se încheie marţi, scrie Rador. Ţările occidentale văd „referendumurile” drept un pas înaintea anexării de către forţele ruse a 15% din teritoriul Ucrainei. Occidentul şi Ucraina nu au recunoscut „referendumurile” şi consideră că rezultatul acestora a fost deja stabilit de Kremlin şi va fi folosit drept o scuză pentru a câştiga teren.

„Referendumurile” au loc în patru regiuni controlate parţial de forţele ruseşti. Imaginile video înfăţişează soldaţi care merg din uşă în uşă, forţând oamenii să voteze, iar oficialii ucraineni au declarat că ucrainenii au fost ameninţaţi cu pierderea locurilor de muncă. Orice anexare poate face ca Rusia să susţină că teritoriul său este atacat.

Luni, Casa Albă a comunicat că va impune noi sancţiuni economice dacă Moscova anexează noi părţi din Ucraina.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *