Popescu (Energie), vizită în SUA: „Modernizăm şi dezvoltăm energia nucleară!”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care face în această săptămână o vizită în SUA, a discutat, luni, cu reprezentanţi ai companiilor care construiesc unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi cu cei care realizează reactorul modular de mici dimensiuni de la Doiceşti. „Modernizăm şi dezvoltăm energia nucleară din România”, a transmis Popescu.

Dezvoltarea programului nuclear civil şi întărirea parteneriatului strategic în domeniul energiei sunt priorităţile pe care le voi aborda în cadrul vizitei de lucru pe care o fac săptămâna aceasta în SUA”, a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul Energiei.

Virgil Popescu a precizat că a avut, în cursul zilei de luni, un dialog foarte bun, la Washington, cu reprezentanţi ai companiilor americane şi canadiene, care sunt parte a proiectului care prevede construirea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

„Am discutat cu cei de la SNC-Lavalin, Fluor Corporation şi cu cei de la Sargent & Lundy. Totodată, am avut un schimb de idei şi cu reprezentanţii NuScale care construiesc reactorul modular de mici dimensiuni, de la Doiceşti. Alături de partenerii americani, canadieni şi francezi modernizăm şi dezvoltăm energia nucleară din România”, a mai transmis ministrul.

Acesta a precizat că au fost alături de el la discuţii ambasadorul României în SUA Andrei Muraru, consilier la cancelaria prim – ministrului George Agafiţei, CEO -ul SNN Cosmin Ghiţă şi alţi oficiali ai companiei Nuclearelectrica.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *