Popescu (Energie) promite că facturile la energie NU vor exploda la iarnă. Despre carburanți: „Se poate întâmpla orice…”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a exclus luni, la Antena 3, posibilitatea ca prețul energiei pentru consumatori să crească la iarnă.

Atâta timp cât aveam această Ordonanță (de plafonare a prețurilor), ea protejează consumatorii. O avem până pe 31 martie 2023, trecem de această iarnă”, a afirmat ministrul, întrebat dacă facturile vor crește în sezonul rece.

El a adăugat că Guvernul a început deja să analizeze variantele de urmat după 31 martie 2023 și ce măsuri pot fi luate astfel încât românii să plătească un preț cât mai redus pentru energie. El a garantat că Guvernul va continua să vină cu măsuri în acest sector. Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat luni, la Antena 3, că nu poate să facă niciun fel de estimări legate de evoluția prețurilor la combustibili, pentru că „se poate întâmpla absolut orice”:

„România își asigură 30% din necesarul intern de petrol, restul de 70% e de import și cotațiile sunt în dolari. România produce mai multă benzină decât are nevoie și exportă, dar produce mai puțină motorină și importăm jumatate (din cantitatea necesară). Cotația motorinei pe care importăm nu a mai avut legătură anul acesta cu cotația petrolului, a fost de 700 dolari/tona la începutul anului, acum este până în 1.200 dolari/tona. România are al doilea cel mai mic preț la pompă din Europa. Îmi este foarte greu să mai fac estimări, pentru că piața este atât de volatilă, poate se întâmplă ceva în razboiul din Ucraina și prețurile să o ia în sus sau în jos, deci se poate întâmpla absolut orice”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *