Oprea (Economie): „România poate deveni un hub investițional pentru companiile din SUA”

România poate deveni un hub investițional pentru companiile din SUA, susține Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, după ce a avut vineri o întâlnire cu o delegație a Departamentului pentru Comerț al SUA și cu reprezentanții a 15 companii americane, scrie Mediafax.

Ministrul Economiei s-a întâlnit cu delegația Departamentului pentru Comerț al Statelor Unite ale Americii condusă de Cynthia Aragon, director executiv al Advocacy Center, pentru a discuta despre consolidarea colaborării bilaterale și a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

Reprezentanții Departamentului de Comerț al SUA sunt însoțiți de o delegație cu reprezentanții a 15 companii americane care activează în domenii precum energie, apărare, aeronautică, industrie, finanțe/bănci, securitate cibernetică și sectorul farmaceutic, urmând să aibă o serie de discuții atât la nivel guvernamental, cât și cu companii românești.

Conform ministrului, în anul 2023, exportul României în Statele Unite ale Americii a însumat 2,33 mld. USD, importurile au înregistrat 1,49 mld. USD, astfel balanța comercială cu SUA în 2023 a fost una pozitivă, de 0,83 mld. USD, iar volumul total al schimburilor comerciale a fost de 3,81 mld. USD.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *