ONG-urile, timp redus să atace în instanță autorizațiile de construire și documentațiile de urbanism. Scandal între Stelian Ion (USR) și Bourceanu (PNL) – VIDEO, DOCUMENTE

Senatul a aprobat luni un proiect de lege prin care ONG-urile mai au o perioadă scurtă de timp ca să atace în instanță autorizațiile de construire și documentațiile de urbanism suspecte că au fost emise ilegal. Inițiativa aparține a 21 parlamentari PNL și a fost dezbătută aprobată în procedură de urgență, în doar două săptămâni de Senat. Proiectul merge la promulgare, Senatul fiind cameră decizională. Printre inițiatori este și senatorul liberal constănțean, Septimiu Bourceanu:

Joi, cu prilejul lansării Cărții negre a guvernării PSD-PNL-UDMR, deputatul constănțean al USR Stelian Ion l-a criticat dur pe Bourceanu, fiind dezamăgit de această inițiativă:

Replica senatorului liberal a fost una mai degrabă ironică, acesta mulțumindu-i lui Stelian Ion faptul că… promovează proiectul:

„Nu comentez declarațiile domnului pe care l-ați menționat dar observ că promovează această inițiativă legislativă…”, a spus senatorul Bourceanu, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit inițiativei din Parlament, pentru autorizațiile de construire, termenul pentru introducerea cererilor de anulare, de suspendare, de intervenţie accesorie sau de intervenţie principală, este de 60 de zile din momentul în care informațiile au fost publicate de primării, s-a pus panou de șantier și s-a publicat un anunț într-un ziar. Acum acest termen este de 6 luni/1 an. De asemenea, la documentațiile de urbanism, noul termen propus este de 1 an, față de 5 ani în legislația actuală.

De partea cealaltă, inițiatorii proiectului de lege, spun în expunerea de motive că doresc un cadru legal mai sigur pentru dezvoltatorii imobiliari.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *