Meta concediază oameni pe bandă rulantă: Zuckerberg „zboară” de la Facebook încă 10.000 de angajați

Casa-mamă a reţelelor de socializare Facebook şi Instagram, Meta, urmează să desfiinţeze încă 10.000 de posturi, după un prim val de 11.000 de concedieri la începutul lui noiembrie, anunţă marţi CEO-ul grupului, Mark Zuckerberg, relatează AFP, potrivit news.ro. Gigantul cu sediul la Menlo Park, în California, urmează să scoată din organigramă 5.000 de posturi neocupate în prezent şi pentru care nu va mai face recrutări, anunţă într-un comunicat Mark Zuckerberg. Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram și condusă de Mark Zuckerberg, a anunţat zilele trecute că lucrează la crearea unei noi reţele sociale care, conform descrierii sale, pare a fi un potenţial viitor competitor al Twitter, relatează AFP, informează Agerpres.

Ne gândim la o reţea socială descentralizată şi independentă, care să permită partajarea mesajelor scrise în timp real”, a afirmat grupul într-un comunicat transmis AFP, confirmând o informaţie dezvăluită de site-ul Platformer.

Potrivit Platformer, noua aplicaţie Meta ar fi concepută pentru a fi interoperabilă cu alte reţele de acelaşi gen, precum Mastodon, care a câştigat popularitate după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk în octombrie anul trecut. Mastodon funcţionează prin servere descentralizate, fără autoritate centrală de management sau de decizie.

Prin urmare, aceasta ar reprezenta o ruptură majoră de strategia folosită până acum de giganţii tehnologiei, care au preferat până acum să funcţioneze într-un mediu închis şi cu propriile reguli de utilizare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *