O nouă rundă de concedieri la Meta: Mii de angajați ai Facebook, dați afară

Platforma Meta (Facebook) plănuiește noi concedieri chiar din această săptămână. Mii de oameni vor rămâne fără loc de muncă în 2023, anul pe care fondatorul Meta îl numește „Anul eficienței”, potrivit unor surse citate de Bloomberg. În timp ce concedierile din domeniul tehnologiei continuă, Meta, compania mamă a Facebook, plănuiește să concedieze mai mulți angajați încă de săptămâna aceasta.

Potrivit unui raport Bloomberg, compania condusă de Mark Zuckerberg intenționează să elimine mai multe locuri de muncă în plus față de reducerea de 13% care a avut loc în noiembrie și a însemnat disponibilizarea a circa 11 de mii de angajați. Potrivit publicației Bloomberg, această rundă de concedieri Meta se face pentru a ajuta organizația să devină mai eficientă. Contactat de CNBC, purtătorul de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze informațiile.

Zuckerberg a anunțat în februarie că platforma socială se va axa pe „reducerea proiectelor care nu sunt performante sau care ar putea să nu mai fie esențiale” și că intenționează să concedieze mai mulți șefi de departamente (middle management) „pentru a lua decizii mai rapid”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *