Lungoci (PSD), despre „strategia energetică” a primarului Chițac: „O decizie CRIMINALĂ! Un INCONȘTIENT și un INCOMPETENT!”

Municipiul Constanța este în beznă de exact doi ani, de când a fost schimbat macazul spre o #altfel de administrație. Între timp, ne cufundăm în beznă… la propriu. În ideea consumului cât mai redus al energiei, primarul Vergil Chițac a instituit o procedură numai bună… pentru infractori. Pentru tâlhari, mai exact, care se pot desfășura în voie pe bulevardele lipsite de iluminat public ale Constanței și chiar cartiere întregi fără strop de lumină. În acest context, deputatul social-democrat constănțean, Lucian Lungoci, i-a recomandat edilului ca, înainte de economiile la energie, să facă astfel la… milioanele de euro date pe panseluțe sau becuri de Crăciun, întrucât ceea ce se întâmplă acum este un atentat la viața constănțenilor:

De noaptea minții primarului Chițac! Așa se întâmplă în municipiul Constanța, aici unde iluminatul public se oprește când afară este întuneric. Un adevărat atentat la siguranța șoferilor și a pietonilor! Cei care sunt nevoiți să facă slalom pe întuneric pe bulevardele și trotuarele orașului. Pe unele bulevarde, luminile sunt aprinse doar pe o parte! Pe altele sunt stinse de tot, iar în unele cartiere este beznă între blocuri! În altele se oprește iluminatul la 5:40, moment la care este beznă! De ce s-a luat această decizie criminală la figurat, dar și la propriu dacă îți dă vreun tâlhar una în cap, sau te lovește vreo mașină pentru că pur și simplu nu te-a văzut ? Pentru că un primar inconștient și incompetent, Vergil Chițat pre nume PNL-ist, vrea să facă economie! Domn primar, dacă tot sunteți îngrijorat de bugetul municipiului, de ce nu se face economie la panseluțele de aproape 20 milioane euro și la beculețele de Crăciun de 1 milion de euro? Și dacă tot se dorește economie, de ce nu se face la robinetele de sifonat bani în Primăria Constanța? Domn primar, de ce nu s-au achiziționat becuri economice pentru iluminatul stradal încă de acum un an, atunci când existau deja semnele crizei energetice? Și de ce nu s-a aplicat pe proiecte europene varianta de panouri fotovoltaice? Primarul Constanței a făcut ce nu trebuia să facă și a ignorat complet siguranța cetățeanului. La care NU se face economie! Iar în ritmul acesta, nu m-ar mira ca mâine- poimâine să se facă economie și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Nu ar fi pentru prima dată când se joacă, nonșalant, cu viețile constănțenilor…”, a transmis deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *