Iohannis a informat Parlamentul: Forţa de reacţie a NATO poate intra, staţiona sau tranzita, oricând, în România – VIDEO

În contextul războiului de la granițele României, dar și pentru că NATO are mobilizată o forță mobilă de reacție, președintele Klaus Iohannis a informat Parlamentul României că forţa de reacţie a NATO poate intra, staţiona sau tranzita România în scopul pregătirii şi/sau desfăşurării de operaţii militare, dacă va fi cazul, în anul 2024. Trupele VJTF sunt o unitate de 20.000 de soldați de elită ai NATO, care se pot mobiliza în mai puțin de 72 de ore, în cazul unui conflict, informează Agerpres.

„Pe fondul unei serii de crize suprapuse, în anul 2023, mediul internaţional a devenit tot mai puţin predictibil, instabilitatea fiind principala trăsătură a noii dinamici de securitate. În contextul competiţiei strategice dintre marile puteri şi a revalorizării abordărilor geopolitice in politica internaţională, starea de conflictualitate la nivel regional şi global s-a amplificat. Războiul din Ucraina a devenit pe… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *