NATO se pregătește de o invazie a Rusiei în România – SCENARIU

O extindere a războiului în Europa și un eventual asalt asupra României reprezintă un scenariu luat foarte serios în seamă de către oficialii NATO. Comandamentul NATO din Europa a demarat exercițiul „Dynamic Front”, care se va desfășura cu muniție reală și care simulează o invazie a Rusiei în România.

Este important pentru că trebuie să le dovedim rușilor că ne putem mișca la fel sau chiar mai repede decât ei. Este parte a descurajării. Dacă ei cred că pot ajunge la coridorul Suwalki (n.r. culoarul spre enclava Kaliningrad) sau la porțile Focșaniului înaintea forțelor NATO, atunci crește riscul că chiar vor încerca să facă ceva. Deci e vorba de viteză care e absolut necesară pentru a preveni un conflict”, a declarat Generalul (R) Ben Hodges.

Potrivit forțelor terestre americane din Europa la exercițiul Dynamic Front participă 400 de militari americani și 600 de aliați din peste 20 de țări NATO. Exercițiul va avea loc simultan în Germania, Polonia, România și Turcia și va fi coordonat în premieră de Cartierul general al NATO Rapid Deployable Corps din Spania. Antrenamentul se va desfășura până pe 25 februarie.

„Aproximativ 1.000 de soldați americani, aliați și parteneri din peste 20 de țări vor lua parte la un exercițiu cu foc real și simulat, între 5 și 25 februarie 2024. Dynamic Front 24 este un exercițiu dinamic, centrat pe artilerie, care va avea loc în Germania, Polonia, România și Turcia. “Dynamic Front 24 este un pas critic în avansarea obiectivelor strategice ale armatei în consolidarea interoperabilității cu cel mai mare exercițiu de artilerie din Europa”, a declarat generalul-maior Andrew C. Gainey, comandantul Comandamentului 56 al artileriei. „Este, de asemenea, o oportunitate de a consolida și mai mult atât cooperarea, cât și marile relații forjate între noi și aliații și partenerii noștri prin intermediul unei continuități de instruire și al unui schimb constant de idei.”

Comandamentul 56 de artilerie va conduce Frontul dinamic 24 și va executa antrenamente într-un mediu comun, combinat și se va concentra pe interoperabilitatea focurilor și pe sistemele de comandă și control între unitățile multinaționale. Aproximativ 400 de soldați americani din Comandamentul 56 de artilerie și Divizia 3 Infanterie vor participa, alături de aproximativ 600 de soldați aliați și parteneri din peste 20 de țări. Exerciții precum Dynamic Front se desfășoară pentru a construi relații puternice și strategice pentru a ne îmbunătăți capacitatea de a ne asigura că forțele terestre ale NATO sunt echipate cu capacitatea de a executa sprijin prin foc letal în operațiuni de luptă pe scară largă în întreaga Europă.

„În acest an continuăm să ne îmbunătățim capacitatea de a ne sincroniza focurile și logistica în cadrul structurilor multinaționale de comandă și control dispuse pe o distanță de peste 7.000 de kilometri, de la țările baltice la Marea Neagră și până în Turcia”, a declarat Gainey.

Exercițiul din acest an va include, de asemenea, pentru prima dată, Comandamentul NATO Rapid Deployable Corps-Spania (HQ NRDC-ESP), care va acționa în calitate de control superior. Permițând HQ NRDC-ESP să conducă toate forțele participante printr-o serie de misiuni complexe și provocatoare, va testa în continuare capacitățile acestora implementate în noul model de forțe, care va fi esențial pentru realizarea noilor planuri regionale ale NATO adoptate de liderii aliați la Summitul de la Vilnius din 2023.

Promovând înțelegerea și colaborarea între națiunile aliate și cele partenere, Dynamic Front 24 contribuie semnificativ la stabilitatea și securitatea regională prin îmbunătățirea capacității forțelor aliate de a opera împreună în mod eficient în perioade de criză sau conflict.”, arată Comandamentul NATO în Europa.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *