Incredibil cât TUPEU! Inspector cu afaceri grele în Constanța, Mamaia Sat și Vama Veche, NEMULȚUMIT de „condițiile improprii de muncă” și „salariile indecente” din ANAF – DOCUMENTE

Direcția Regională Antifraudă Constanța a fost pichetată marți de sindicaliștii de la SindFisc, aceștia acuzând, printre altele, finanțarea defectuoasă a activității profesionale, sănătății și securității la locul de muncă; discrepanțele salariale existente în instituții ș.a.m.d. Între timp, miercuri, SindFisc a anunțat faptul că mâine va avea loc pichetarea Ministerului Finanțelor și Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu revendicări precum „condițiile de lucru inadecvate, pe alocuri sub standardele de decență“ sau „lipsa deciziei politice de a se demara elaborarea unui Statut al finanțistului, similar cu al altor categorii de funcționari care desfășoară activități specifice, precum activitatea desfășurată  de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor”. De asemenea, inspectorii reclamă „deficitara pregătire profesională” sau „necorelarea fișelor de post cu realitățile activității desfășurate”. Evident, printre revendicări se regăsesc și pretenții salariale.

De asemenea, Sindicatul National Finanțe Publice – SindFISC mai anunță astăzi faptul că „militează permanent pentru consolidarea capacității de dialog social în sectorul administrației publice, pentru o salarizare decentă a angajaților pe care îi reprezintă, pentru egalitatea de șanse, pentru condiții normale de lucru și mai ales, pentru asumarea instituțională.”

La protestul de marți s-a regăsit un inspector constănțean mai… aparte, respectiv Marius Bărbat (59 de ani), liderul SindFisc Antifraudă. Și acesta se plânge de condiții de muncă inadecvate, deficitara pregătire profesională și salariile improprii pentru activitatea pe care a întreprins-o, întrucât nu mai este comisar, dar este lider sindical. Ceea ce se știe mai puțin despre acest truditor al ANAF este faptul că își desfășoară activitatea sindicală concomitent cu… mari afaceri pe tot litoralul.

marius barbat 1

Două blocuri pentru liderul sindical confruntat cu condițiile inadecvate de muncă

În luna martie a anului trecut, Marius Bărbat a primit undă verde din partea autorității de mediu pentru edificarea a două blocuri în zona Mamaia Sat. Este vorba de proiectul „Construire două imobile locuinte S+P+4Etaje, organizare de șantier și împrejmuire teren”, propus a fi amplasat pe strada M1 la numărul 16, zona Mamaia Sat, orașul Năvodari, constructorul fiind societatea Vama Veche 4 You Resort SRL, firmă despre care vom vorbi mai jos și unde asociat este Marius Bărbat și soția sa, Claudia-Vasilica Bărbat, fost consilier local în comuna Limanu. Marius Bărbat mai este asociat și în General Machine Buisness Division SRL, în balamuc mare la Vama Veche, unde avem construcții ridicate ilegal și o serie de procese cu Primăria Limanu și ABADL, prin cele trei puncte de lucru.

Vama Veche 4 You Resort SRL are activități cel puțin… hazlii, în sensul că se ocupă cu pescuitul în toate felurile de apă, prelucrare de diverse cărnuri, fabricare de sucuri, uleiuri, margarină, înghețată, produse de morărit, amidon, biscuiți, macaroane, ceai, zahăr, construcții hidrotehnice și de poduri, lucrări de foraj și instalații electrice, tâmplărie – dulgherie, comerț cu mașini, intermedieri cu mobilă și textile, comerț cu crustacee, calculatoare sau textile, ceasuri, chioșcuri, transport taxi sau de marfă, facilități de cazare, editare de ziare sau jocuri pe calculator sau chiar proiecții de filme cinematografice. De altfel, toate activitățile imaginabile, cu excepție obiecte de cult și arme și muniţii. Dar, nu se știe niciodată…

Vama Veche 4 You Resort SRL derulează investiții și în municipiul Constanța. De exemplu, în 2021, a solicitat un certificat de urbanism pentru a modifica, extinde și supraetaja un imobil localizat în zona campusului universitar, pe strada Cuarțului, numărul 6, fiind vorba de extinderea unei clădiri deja existente cu un nou corp de clădire cu trei etaje și supraetajarea imobilului la P+3E+ etaj tehnic.

Stop joc la haiducie, în Vama Veche: Clădire DEMOLATĂ

După mai mulți ani în care și-a făcut de cap în Vama Veche, fără să-l întrebe nimeni niciodată de sănătate, Marius Bărbat s-a trezit, la finalul anului trecut, cu situația de umplere a paharului: primarul comunei Limanu, Dan Georgescu, a emis dispoziție de demolare pentru localul inspectorului confruntat cu condiții improprii de muncă. Astfel, deloc impresionat de activitatea sindicală a inspectorului, Georgescu a intrat – literalmente – cu buldozerul în clădire. Și nu o dată, ci de trei ori! Mai exact, trei clădiri ale Vama Veche 4 You Resort au fost făcute una cu pământul, din lipsă de autorizații. De altfel, primăria Limanu i-a pus în cârcă sindicalistului supărat pe salarizarea indecentă și deranjul, punându-l să plătească din propriul buzunar demolările în cauză.

Am să mă întorc Bărbat“, în Vama Veche – Cum a intrat liderul SindFisc direct în… Stuf

A fost scandal mare anul acesta cu licitațiile pentru închirierea plajelor, unde Primăria Limanu a încercat pentru Vama Veche un blocaj temporar al jafului planificat, ABADL încheind povestea la începutul acestei luni.

Locația la Stuf are un renume de nivel național. De departe cel mai aglomerat punct al stațiunii în timpul sezonului estival, la Stuf a ajuns vara aceasta pe mâna… lui Marius Bărbat, care se plânge de salariile inadecvate din ANAF și condițiile improprii de muncă. De altfel, așa procedează orice cetățean care nu se mai ajunge cu banii: închiriază plaje celebre! Plaja din zona menționată este încadrată în două subsectoare, ambele adjudecate de Vama Veche 4 You Resort, în asociere cu alte două firme:

subsector

La BLUE NIGHT 2003 SRL îl găsim ca asociat pe Gheorghe Ciuciu (65 de ani), partener de afaceri al lui Marius Bărbat, originar din Pitești:

Pe lângă Vama Veche 4 You Resort SRL – Hotel Laguna sau Vama Veche 4 You Resort SRL – Restaurant Corsaru, firma de bază Vama Veche 4 You Resort SRL, înființată în 2012, a raportat la ANAF-ul cel impropriu și indecent pentru 2022 un profit de peste 223.000 de lei, înregistrând însă și datorii de peste 304.000 lei, activitatea fiind întreprinsă cu 21 de angajați.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *