Huțucă (PNL), despre ridicarea MCV: „Sper ca opoziția să fie mai concentrată asupra soluțiilor pentru România”

Progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul MCV, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept.

În acest context, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, face un apel la opoziție să fie concentrată asupra soluțiilor pentru România. Evident, parlamentarul constănțean se referă la… USR:

„Încă o veste bună pentru români, din partea Comisiei Europene. Țara noastră a îndeplinit toate obiectivele de monitorizare a sistemului judiciar prevăzute, instituite încă de la momentul aderării la Uniunea Europeană, în 2007, prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV). Raportul pozitiv prezentat de Comisia Europeană confirmă faptul că țară noastă a făcut progrese apreciabile privind reformele necesare în domeniul justiției, pentru consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Prin ridicarea MCV, se confirmă faptul că România a făcut reforme semnificative pentru integrarea europeană, ceea ce ar putea constitui încă un argument pragmatic pentru acceptarea țării noastre în spațiul Schengen. Felicitări tuturor celor care, prin activitatea și implicarea lor, au contribuit pozitiv la realizarea acestui obiectiv pentru România! De asemenea, este o realizare esențială pentru președintele României, Klaus Iohannis, pentru Guvernul României și mai ales pentru ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, care au fost în permanență atacați și supuși unor campanii negative de către opoziție, pe această temă. Sper ca opoziția, după primirea acestei vești din partea Comisiei Europene, să fie mai concentrată asupra soluțiilor pentru România. În ciuda acestor campanii negative, efortul, rezistența și curajul s-au meritat, pentru că românii vor beneficia de un sistem judiciar independent care va veghea la protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor”, a transmis deputatul Huțucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *