FALIMENTUL litoralului, pe scurt: La Eforie – Românii cu vouchere de la stat. Cei cu bani de Mamaia sunt acum în Antalya

Preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa, Corina Martin, a afirmat că la Eforie este plin de turişti deoarece acolo este mai ridicat numărul de români care utilizează tichete de vacanţă, precizând că cine a avut bani de Mamaia în anii trecuţi acum este în Antalya sau în altă destinaţie externă. Corina Martin a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu existau voucherele de vacanţă, numărul turiştilor de pe litoralul românesc era şi mai mic.

„Voucherele de vacanţă contribuie foarte mult la acel număr mic, mai mic de turişti pe care îl avem acum. Dacă nu am avea tichetele, ar scădea şi acest număr, s-ar prăbuşi. Poate ne întrebaţi de ce la Eforie este mai plin. Pentru că tarifele sunt mult mai mici. Mult mai mare procentul de români cu tichete de vacanţă la Eforie. Mamaia este o staţiune mai scumpă, de-a lungul anilor prin tradiţie, Mamaia este o staţiune mai scumpă. Cine a avut bani de Mamaia până acum, acum este în Antalya, acum este într-o altă destinaţie externă. Eforie este stabil pentru că este o staţiune destinată celor care aleg bugete mai mici de vacanţă şi se bazează mai mult pe tichete de vacanţă”, a explicat Corina Martin.

Ea a precizat că aceeaşi situaţie este întâlnită şi în Satul de Vacanţă din Constanţa, unde a crescut numărul de turişti.

„Satul de Vacanţă merge acum la vânzări mai bine decât în 2019 pentru că se adresează segmentului de turişti cu bugete mai mici. Cine vine pe zona de cluburi unde şezlongul este mai scump, 100 de lei, nu venea neapărat în Satul de Vacanţă. Există şi o scădere, un fond generat de scăderea bugetului de vacanţă la români, să ţinem cont şi de asta. Cine totuşi îşi permite o vacanţă alege mai mult destinaţii externe pentru că este acest apetit de destinaţii externe”, a mai afirmat Corina Martin.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „FALIMENTUL litoralului, pe scurt: La Eforie – Românii cu vouchere de la stat. Cei cu bani de Mamaia sunt acum în Antalya

 • joi, 28 iulie 2022 la 16:23
  Legătură permanentă

  Eliminați naibii vaucerele, că numai așa vor vni preturile la normal, că nu toți primesc vaucere, căci cine nu are se duc pe dincolo, la același preț dar servici mai bune,
  PS : vaucerele au dus de râpă litoralului litoralul nu mai bagați strâmbe

  Răspunde
 • marți, 26 iulie 2022 la 17:31
  Legătură permanentă

  Cum sa-și mai permită populația tarii un sejur pe litoral când, în ultimii patru ani,salariile nu au mai crescut deloc iar preturile au luat-o razna ,cu cel puțin 100%,de la ultima creștere salarială.Totusi,populația a recurs în mare parte la turismul de weekend,multumindu-se cu cele doua,trei zile petrecute și lăsând cam între trei și cinci mii de lei,asta sa fie blânzi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *