Evoluția și provocările HoReCa, la reuniunea FPIOR de la Vama Veche. Corina Martin: „Vom demara o campanie împotriva a tot ceea ce înseamnă turism la negru!”

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România organizează în aceste zile, între 10-12 septembrie, o întâlnire care reunește președinții celor 29 de patronate HoReCa, membre ale Federației. În cadrul evenimentului au fost dezbătute mai multe provocări cu care se confruntă domeniul ospitalității din România, dar și cererile pe care organizația le va trimite în atenția Guvernului. Participă primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu; Sterică Fudulea – Secretar General al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR), Paul Anghel – Director General ANPC, Horia Constantinescu, dar și reprezentanți ai unor tur-operatori ș.a.m.d.

fpior

Printre primii care au luat cuvântul, primarul Georgescu a subliniat faptul că „se dorește unirea operatorilor într-un patronat”:

„Vama Veche este astăzi gazda Federația Patronatelor din Industria Ospitalității. Primăria Limanu a fost mereu interesată să aibă acest dialog cu cei care investesc în turism. Este o realizare a acestui mic sat că a reușit să fie o destinație atractivă și să adune, la o singură masă, reprezentanții unei industrii atât de importante, din toată țara! Vama este o destinație specială și autenticitatea locului trebuie înțeleasă și dusă mai departe într-un mod original, propriu. Mă bucur că, an de an, reușim să atragem din ce în ce mai mulți investitori creativi și din ce în ce mai multe afaceri sănătoase. Cred într-o dezvoltare reală, într-un parteneriat transparent între sectorul public și cel privat. Sper ca exemplul FPIOR să fie preluat și de cei care au investiții în comuna Limanu și să devină o voce puternică, împreună! Nu în ultimul rând,  mulțumesc Corina Martin pentru organizarea acestui eveniment și interesul acordat permanent acestei destinații!”, a transmis primarul Georgescu.

La rândul ei, Corina Martin, secretar general FPIOR, a arătat faptul că Federația va începe o luptă de combatere a turismului la negru, întrucât „noi suntem total hotărâți să creăm un grup de lucru cu reprezentanții celor cu atribuții de control, iar dacă aceștia nu au fost în stare să administreze acest fenomen, le dăm noi de lucru”:

„Așa cum v-am obișnuit, de puțini ani de când ne-am constituit ca federație, la fiecare două luni ne întâlnim în diverse locații. Dacă anul trecut ne-ați văzut la Mamaia, anul acesta am propus colegilor stațiunea Vama Veche. Iată-ne astăzi aici cu colegii din toată țara cu colegii de pe litoral, până la Oradea, Cluj, Botoșani, Iași, Timișoara. Important este ca astăzi ne-am reunit să vorbim de problemele noastre. Suntem cea mai mare federație din industria ospitalității. Avem 29 de patronate membre, în federație. Creștem foarte repede și foarte solid pentru că ne-am coagulat și în județe unde nu existau asociații patronale. Reușim să coagulăm noi patronate, nu este o misiune ușoară, dar ceea ce facem și noi și alți colegi, cred că, devine tot mai convingător pentru antreprenori. Îi mulțumesc primarului din Limanu, 2 Mai, Vama Veche și restul pentru că Georgescu este un foarte bun partener și colaborator. (…) Ceea ce facem și noi si alți colegi din restul organizatiilor devine tot mai convingator pentru antreprenorii din Horeca. (…) Avem doi membri din Vama Veche în RESTO Constanța: Mugur Cristea și Adi Voican. (…) Astăzi s-a mai subliniat faptul că va începe o campanie împotriva turismului la negru, a acelor producători care realizează în apartamentele proprii diverse preparate, fără a fi verificați de autorități și fără a plăti taxe și impozite la stat. Noi nu putem și nu avem nicio pârghie cu care să oprim activitățile cuiva care funcționează la negru, fără aviz de funcționare. Noi suntem total hotărâți să creăm un grup de lucru cu reprezentanții celor cu atribuții de control, iar dacă aceștia nu au fost în stare să administreze acest fenomen, le dăm noi de lucru. (…) Vom demara o campanie împotriva a tot ceea ce înseamnă turism negru: gătit, livrat și vândut din bucătăria personală, excursii organizate de persoane neautorizate, cazări. Suntem total hotărâți să demarăm aceste lucruri. Mediul antreprenorial din HoReCa consideră că suntem victimele unei concurențe neloiale pe care instituțiile statului nu au reușit să o restrângă”, a declarat Corina Martin.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *