EUROSTAT Creșterea prețurilor HoReCa pune „pe butuci” turismul: Doar un sfert din români își mai permit concediu în țară

Doar un sfert din români îşi permit să îşi facă cel puţin o vacanţă în România. Turismul românesc se bazează aproape 90% pe turiştii autohtoni. În primele şase luni ale acestui an, în unităţile de cazare din România au ajuns 1,17 milioane turişti, din care 1 milion de români, iar restul străini Românii contribuie doar în proporţie de 26% la turismul local, ceea ce înseamnă că doar 1 din 4 români îşi permit o călătorie în ţară în scop de leisure, potrivit datelor Eurostat, scrie Mediafax.

Comparativ cu restul Europei, doar Bulgaria stă mai prost la acest capitol, cu doar 22% din populaţie care contribuie la turism. Franţa, Olanda şi Suedia se află la polul opus, cu aproape 80% din populaţie care contribuie la turism, adică călătoresc în ţară şi îşi petrec cel puţin o noapte la o unitate de cazare locală.

Turismul românesc se bazează în proporţie de aproape 90% pe turiştii autohtoni, restul de 10% fiind străini. Însă nu doar că străinii nu vin, dar numărul românilor care contribuie la turismul local este unul mic şi nu există o strategie de promovare măcar pentru a-i convinge să îşi petreacă vacanţele în țară.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *