Europarlamentarul Tomac: „Rusia a revenit la stalinism. Oricine susține tezele lui Putin în Europa trebuie sancționat!”

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP, PPE) afirmă că „Rusia a revenit la era stalinistă” și că aceia care susțin ideile președintelui Putin trebuie sancționați „fără nicio reținere”. Acesta a fost mesajul transmis de președintele PMP cu prilejul participării sale la Universitatea de Vară a Partidului Popular European..

Grupul nostru din Parlamentul European s-a reunit pentru a dezbate situația din Ucraina, unde războiul declanșat de Putin a intrat într-o nouă fază, cu noi provocări tot mai mari”, a informat deputatul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook. Potrivit eurodeputatului, „consecințele acestui atac afectează în mod direct țările membre ale Uniunii Europene, care susțin rezistența statului vecin”: „De aceea, este esențial să căutam cele mai bune soluții pentru a face față acestor atacuri cu consecințe directe în plan energetic. Criza din energie este generată de un război brutal și trebuie să fim uniți și să consolidăm capacitatea de rezistență la orice atac, fie el hibrid sau direct.” „Rusia a revenit la era stalinistă, de aceea oricine susține tezele lui Putin în Europa trebuie sancționat fără nicio reținere, pentru că doar așa putem apăra libertatea și democrația națiunilor europene”, a conchis Eugen Tomac.

În data de 30 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a proclamat anexarea a patru regiuni ocupate militar parțial în estul și sudul Ucrainei invadate de Federația Rusă la 24 februarie, în ceea ce reprezintă cea mai mare anexare teritorială în Europa de la Adolf Hitler încoace, precum și cea mai semnificativă escaladare a războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *