Erdogan i-a cerut lui Putin „să înceteze imediat” războiul din Ucraina

Vladimir Putin primește o lovitură majoră chiar din partea aliatului său de atâția ani. Președintele Turciei – Recep Tayyip Erdogan i-a transmis un ultimatum clar în ultimele ore. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la o „încetare imediată” a războiului din Ucraina, într-o convorbire telefonică de sâmbătă cu omologul său rus, Vladimir Putin, relatează Politico.

Liderul turc „i-a mulțumit Președintelui Putin pentru poziția sa pozitivă” în ceea ce privește prelungirea acordului pentru exportul de cereale prin porturile ucrainene de la Marea Neagră, adăugând că Turcia și Rusia „ar putea face pași suplimentari” când vine vorba de cooperarea economică, a precizat, sâmbătă, Direcția de comunicare a Președinției turce.

Acordul invocat de Erdogan a fost prelungit weekendul trecut și fusese semnat inițial în vara anului 2022, sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite.

Kremlinul a vorbit la rândul său despre discuția telefonică dintre Putin și Erdogan și susține că aceștia au vorbit și despre situația din Siria. Cei doi șefi de stat au subliniat „nevoia de a continua procesul de normalizare a relațiilor dintre Turcia și Siria” și „rolul constructiv al Rusiei ca mediator”, spune partea rusă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *