Elevii români, locul 2 în clasamentul mondial „all-time” la numărul de medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică

Ministerul Educaţiei anunţă că România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial „all-time”, alcătuit în funcţie de numărul total de medalii obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică, cu 3 medalii de argint şi una de bronz câştigate anul acesta!

„România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial „all-time”, alcătuit în funcţie de numărul total de medalii obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI), cu 3 medalii de argint şi una de bronz câştigate anul acesta! Astăzi, 3 septembrie 2023, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, ediţie la care au participat 351 de concurenţi din 90 de ţări”, a scris ministerul într-o postare pe Facebook.

Ministerul arată că şi anul acesta echipa noastră a reuşit un rezultat extraordinar de valoros: 3 medalii de argint şi o medalie de bronz au intrat în palmaresul ţării prin efortul unor tineri excepţionali:

– Alexandru Raul Todoran – Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”, Orăştie – Medalie de Argint

– Luca Perju – Verzotii – Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Bucureşti – Medalie de Argint

– Andrei Robert Ion – Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – Medalie de Argint

– Alexandru Luchianov – Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – Medalie de Bronz

„Graţie acestui rezultat, România continuă să se menţină pe locul al doilea “all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei”, se arată în mesaj.

Echipa a fost condusă de către reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI): Prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, Vaslui, Team Leader, Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader.

„Trebuie să remarcăm şi ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov. Cu patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titraţi români în istoria acestei competiţii, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor noastre la IOI, doar 2 români au reuşit să obţină rezultate mai bune. Felicitări tuturor! Recunoştinţă celor ce susţin performanţa în educaţie!”, mai spune ministerul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *