După amenințările lui Erdogan privind BLOCAREA accesului în NATO, Suedia reautorizează exporturile de arme către Turcia

Turcia nu va ratifica cererea de adeziune a Suediei şi Finlandei la NATO „atât timp cât promisiunile” făcute de cele două ţări nordice nu vor fi „ţinute”, a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează AFP.

Atât timp cât promisiunile făcute ţării noastre nu se vor respecta, ne vom menţine poziţia de principiu”, a declarat în faţa Adunării Naţionale a Turcei preşedintele Erdogan, care ameninţă încă din mai cu blocarea aderării celor două state la NATO.

Suedia a autorizat vineri din nou exporturile de armament şi materiale militare către Turcia, a anunţat autoritatea suedeză însărcinată cu exporturile din sectorul apărării, transmite AFP, potrivit Agerpres. Ridicarea acestor restricţii este una din condiţiile puse de Ankara pentru a accepta aderarea Suediei la NATO. Această candidatură, anunţată în luna mai odată cu cea a Finlandei, „consolidează considerabil motivele politicii de apărare şi de securitate pentru a autoriza exporturile de echipamente militare către alte state membre, inclusiv Turcia”, justifică decizia Inspecţia suedeză pentru produse strategice (ISP).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *