Încă o țară în care naționaliștii preiau puterea: Suedia. Premierul Andersson şi-a anunţat demisia

Prim-ministrul Suediei Magdalena Andersson a recunoscut miercuri seară înfrângerea stângii şi victoria blocului de opoziţie format din partide de dreapta şi extremă-dreapta în alegerile legislative de duminică, după numărarea aproape în totalitate a voturilor exprimate în acest scrutin foarte strâns Lidera social-democrată şi-a anunţat, într-o conferinţă de presă, demisia, care va fi înaintată oficial joi. Blocul format din trei partide de dreapta (Moderaţii, Creştin-Democraţii şi Liberalii) şi partidul de extremă-dreapta Democraţii Suediei (SD) are „o mică majoritate, dar cu toate acestea o majoritate”, a declarat Magdalena Andersson.

Voi cere, prin urmare, joi să fiu eliberată din atribuţiile mele de prim-ministru şi responsabilitatea pentru ce va urma va fi încredinţată preşedintelui parlamentului”, a adăugat ea. „Aștept cu nerăbdare să conduc social-democrații în opoziție”, a spus Magdalena Anderson.

Potrivit rezultatelor cvasi-definitive după numărarea voturilor în peste 99% din secţii, blocul condus de conservatorul Ulf Kristersson va obţine 176 de mandate, faţă de 173 ale blocului de stânga al Magdalenei Andersson, scrie France 24. Alegerile de duminică au fost atât de strânse, încât a fost nevoie să se aştepte numărarea câtorva zeci de mii de voturi miercuri pentru validarea rezultatelor complete. Ulf Kristerson, liderul Partidului Moderat, este candidatul dreaptei pentru a deveni viitorul prim-ministru al Suediei, după ce Magdalena Andersson îşi va da joi demisia.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Încă o țară în care naționaliștii preiau puterea: Suedia. Premierul Andersson şi-a anunţat demisia

  • duminică, 18 septembrie 2022 la 16:51
    Legătură permanentă

    Daca mai ramanea probabil ca suedezii ar fi trecut la canibalism, incest si necrofilie asa cum a propus tineretul liberal suedez inca de acum vreo 5 ani.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *