Deputatul Cristina Rizea, despre… deținutul politic Elisabeta Rizea: „Mă cutremur când citesc mărturiile supraviețuitorilor, mi se face rău fizic doar citindu-le!”

Data de 9 martie este dedicată deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989. Cu acest prilej, deputatul constănțean al REPER, Cristina Rizea, a vorbit despre femeile care au suferit în timpul dictaturii comuniste din anii 1950, cu precădere despre Elisabeta Rizea, un simbol al luptei pentru libertate:

„Astăzi îi comemorăm pe deținuți politici anticomuniști din perioada 1944 – 1989. Mă cutremur când citesc mărturiile supraviețuitorilor, mi se face rău fizic doar citindu-le, dar trebuie pentru că altfel uităm și dacă uităm ororile comunismului, cu toată manipularea media la care suntem supuși în prezent, ajungem să credem în mod eronat că perioada de dinainte de Revoluție a fost glorioasă. Nu a fost! Vă las un link AICI! E despre unele dintre femeile anchetate și schingiuite pentru că s-au împotrivit regimului”, a transmis deputatul Rizea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *