Deputatul Bola (Forța Dreptei), dezlănțuit pe primarul Chițac din cauza bazarului „Gorbaciov”: „De leneși ce sunt, în loc să își bată capul să o modernizeze, se pregătesc să bage buldozerele și să distrugă totul”

Coordonatorul Forței Drepte Constanța, deputatul Bogdan Bola, este revoltat din cauza faptului că bazarul Gorbaciov, locație oarecum de referință a Constanței, va dispărea de pe harta orașului, în această toamnă. A fost o ciocnire recent în Consiliul Local Municipal pe acest subiect, însă lucrurile sunt clare: din octombrie, gata cu actuala locație! În acest context, deputatul Bola consideră că relocarea se datorează lenei, întrucât primarul Vergil Chițac și aparatul administrativ nu se deranjează să modernizeze spațiile și preferă să intre cu buldozerele:

„Primăria Constanța, prin Administrația Fondului Imobiliar SRL, vrea să desființeze Piața Gorbaciov, bazarul de pe strada Eliberării, un loc despre care putem spune că este un reper în viața orașului nostru. Chiar cred că, de leneși ce sunt, în loc să își bată capul să o reamenajeze, să o modernizeze, ei se pregătesc să bage buldozerele și să distrugă totul. Municipiul are nevoie de un astfel de bazar, amenajat în condiții optime și decente, atât pentru comercianți cât și pentru constănțeni. Sunt mulți oameni care preferă acest loc pentru cumpărături diverse și sunt destui mici întreprinzători care și-au făcut o afacere la Gorbaciov. Sunt constănțeni care câștigă o pâine muncită acolo, iar bazarul nu a fost niciodată lipsit de clienți. Nu e o soluție să distrugi înainte de a încerca să salvezi. Nu-mi amintesc ca Primăria să fi făcut ceva notabil în ultimul deceniu pentru modernizarea bazarului de pe Eliberării. Acum îl vor distruge și ce vor face în loc? Un spațiu de relaxare între două străzi – așa cum se aude – cu trafic peste tot în jur? Să nu uităm cum alți “deștepți” au distrus și Galeriile Soveja și de aproape trei ani nu sunt în stare să facă un mic parc. Vă dați seama ce va fi la Piața Gorbaciov cu incompetenții din echipa Chițac? Da, bazarul trebuie salvat, la fel cum trebuie salvat și un alt reper al orașului – zona Pescărie. Este specificul local care în toată lumea atrage inclusiv turiști dacă administrația locală știe să amenajeze și să potențeze astfel de îndeletniciri. Și pe pescarii de la Pescărie Primăria Constanța a vrut să-i alunge punând Poliția Locală să-i amenințe și să-i someze. De ce nu se poate face acolo un mic „sat pescăresc” care vara să fie o atracție pentru turiști? Când ești puturos și nu ai pic de viziune, distrugi totul. Este ușor să trimiți buldozerele, dar este mai greu să gândești și construiești ceva. Iar Vergil Chițac ne-a demonstrat tuturor că doar atâta poate”, a transmis deputatul Bola.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *