Deputatul Aelenei (A.D.) critică înființarea agenției pentru construcția de noi spitale. „Un stat incapabil, din ce în ce mai obez, cu multe departamente și agenții, un stat bugetofag!”

În vara anului trecut, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că se va înființa oficial Agenția Națională de Dezvoltare a Infrastructurii din Sănătate. Problema principală era, în opinia ministrului, atragerea unor oameni competenți în noua agenție, având în vedere că salariile nu vor fi foarte mari. Recent, a fost adoptat un proiect de lege prin care se înființează această agenție destinată infrastructurii spitalicești.

Potrivit parlamentarului constănțean al Alternativei Drepte, Dănuț Aelenei, agenția va fi un eșec, întrucât acest „stat bugetofag, care în cei 33 de ani nu a fost în stare sa construiască vreun spital, oferă clientelei politice locuri de munca bine plătite”:

„Săptămâna trecută coaliția majoritară, a adoptat un proiect de lege prin care în cadrul Ministerului Sănătății se înființează o agenție pentru construcția de noi spitale. Un stat incapabil, din ce în ce mai obez cu multe departamente și agenții, un stat bugetofag care în cei 33 de ani nu a fost în stare sa construiască vreun spital, dar care  oferă clientelei politice locuri de munca bine plătite. În schimb doua doamne inimoase de la ONG-ul “Daruieste viata ” au construit din donații un spital la standardele europene, fără vreun departament, agenție etc. O alta doamna doctor ginecolog  a renovat din banii proprii, un salon de la secția de ginecologie a unui spital de stat din  Arad. Concluziile sunt simple și ușor de dedus”, a transmis deputatul Aelenei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *