Deputatul Aelenei (A.D.) îl va sesiza pe Tanczos Barna (Mediu), cu privire la autorizațiile de mediu pentru companiile austriece care taie pădurile

O investigație a publicației germane Der Spiegel arată că, deși România are unele dintre cele mai vechi păduri din Europa, acestea sunt amenințate de defrișări ilegale la scară largă. Jurnaliștii explică în investigație cum mai multe companii austriece cu zeci de mii de angajați s-au îmbogățit prin încheierea unor contracte cu furnizori din România care taie lemn ilegal. Pădurile despre care jurnaliștii germani scriu se află în Moldova, pe raza județului Suceava. Reportajul a fost realizat în jurul unei anchete anterioare de amploare a autorităților române în localitatea Bogdănești, la care au participat aproximativ 1.800 de investigatori români. Printre infracțiunile anchetate de autoritățile române se numără defrișarea ilegală a pădurilor, spălare de bani și evaziune fiscală.

În acest context, deputatul constănțean al Alternativei Drepte, Dănuț Aelenei, a anunțat faptul că îl va sesiza pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, cu privire la autorizațiile de mediu:

Fabricile Sweinhoffer și Kronospan continuă să decimeze cu acordul guvernanților atât pădurile cât și locuitorii din jurul acestora! Voi face o sesizare adresată d-lui Ministru al Mediului prin care îl voi întreba cum a fost emisă acea autorizație de mediu, dacă exista vreo monitorizare a impactului pe care aceste fabrici îl aduc asupra mediului și calității vieții locuitorilor din zonă”, a transmis deputatul Aelenei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *