Curțile școlilor, din nou accesibile copiilor și adolescenților în mod gratuit

România este codaşă între statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte practicarea sportului şi mişcării. Curtea şcolii este locul ideal pentru a oferi copiilor şansa de a se îndrăgosti de sport şi mişcare. Proiectul adoptat miercuri de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, a fost depus de USR în iunie 2022, după ce o primă lege cu obiect similar a fost blocată de Guvernul Ciucă printr-o sesizare la Curtea Constituţională.

Proiectul USR pentru acces liber pe terenurile de sport din şcoli, „astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a se juca într-un mediu sigur”, a fost adoptat, din nou, de Parlament.

„Între riscurile obezităţii infantile, lipsa infrastructurii sportive publice şi dependenţa dată de ecrane, copiii trebuie să aibă opţiunea desfăşurării unor activităţi recreative în condiţii de siguranţă şi, pe cât posibil, cât mai aproape de casă. Curtea şcolii este locul ideal pentru a oferi copiilor şansa de a se îndrăgosti de sport şi mişcare. Curtea şcolii este şansa unei copilării sănătoase. Salut susţinerea colegilor parlamentari şi solicit directorilor de şcoli şi autorităţilor locale să găsească voinţa şi resursele necesare pentru a permite copiilor accesul gratuit pe terenul de sport din curtea şcolii cu aceeaşi bunăvoinţă cu care găsesc soluţii atunci când închiriază contra cost sala de sport din şcoală”, declară deputatul USR Tudor Pop, iniţiatorul legii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *