USR Constanța pune în dezbatere… curtea școlii: „Vor fi redate copiilor pentru a fi folosite în afara programului școlar”

USR Constanța anunță punerea în consultare publică a regulamentului privind accesul și modul de utilizare a curților și terenurilor de sport în aer liber aflate în administrarea școlilor de pe raza municipiului Constanța. Potrivit USR-iștilor constănțeni, acestea trebuie „redate copiilor și comunității pentru a fi folosite în afara programului școlar”:

„Proiectul de aprobare a Regulamentului privind accesul și modul de utilizare a curților și terenurilor de sport în aer liber aflate în administrarea școlilor de pe raza municipiului Constanța a fost depus și urmează să fie urcat în consultare publică. Cu alte cuvinte, terenurile de sport din curțile școlilor vor fi redate copiilor și comunității pentru a fi folosite în afara programului școlar. Acest Regulament reprezintă unul dintre proiectele propuse de USR Constanța încă din campania electorală și reprezintă un alt obiectiv pe care îl vom duce la bun sfârșit în folosul constănțenilor. Și copiii noștri au nevoie de spații unde să poată bate o minge fără să aibă grija traficului, de terenuri unde să poată juca o miuță, tenis sau baschet. Este o normalitate. Un astfel de regulament este aplicat deja în toate sectoarele municipiului București, dar și în alte orașe mari din țară precum Brașov sau Timișoara. În primă fază, la Constanța vor fi 16 școli ce vor fi selectate pentru aplicarea acestui Regulament. Accesul pe terenurile de sport va fi făcut în baza unui program bine stabilit și vor exista agenți de pază care vor menține ordinea și se vor sigura că accesul pe terenuri va fi făcut conform Regulamentului. De îndată ce Regulamentul va fi suspus consultării publice, încurajăm părinții și directorii școlilor să vină cu propuneri și observații”, au transmis USR-iștii constănțeni.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.