Cristina Rizea (REPER Constanța), despre decizia CEDO privind căsătoriile homosexuale: „Încă nu am ajuns să pricepem că dacă două persoane se iubesc, trebuie să-i lăsăm să se iubească. Și au același drepturi”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a admis plângerea formulată de Asociația ACCEPT și 14 persoane împotriva Statului Român prin care s-a sesizat încălcarea Articolului 8 din Convenția CEDO, „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”. Președintele CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării), Csaba Asztalos, susține că prin această decizie, România este obligată să își schimbe legislație în sensul recunoașterii cuplurilor de același sex. Despre acest subiect, președintele Klaus Iohannis a precizat faptul că este o temă sensibilă și e treaba Parlamentului s-o rezolve.

Reacțiile continuă să curgă din toate direcțiile și, pe acest subiect, coordonatorul REPER Constanța, deputatul Cristina Rizea, este fermă pe subiect: „haideți să lăsăm și cuplurile necăsătorite să fie familii și să aiba aceleași drepturi”:

„În numeroase țări din UE vă puteți oficializa relația fără să vă căsătoriți, prin intermediul unei uniuni civile sau al unui parteneriat înregistrat. Uniunea civilă le permite celor doi parteneri care locuiesc împreună ca un cuplu să își înregistreze relația pe lângă autoritatea relevantă, în țara lor de reședință.” În Uniunea Europeană, singurele țări care nu permit parteneriatele civile sunt: Bulgaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia. (Cumva până și Ungaria recunoaște, dar la noi e tabu.) De ce e tabu la noi, vă întrebați? Pentru că încă nu am ajuns la capacitatea la care sa pricepem că dacă 2 persoane se iubesc, trebuie să-i lăsăm să se iubească, și au același drepturi indiferent dacă sunt căsătoriți sau nu sau dacă sunt de același sex sau nu. Nici să-i forțezi pe gât copilului tău căsătoria, dacă nu vrea, nu e o soluție. Numărul căsătoriilor este în scădere față de acum 20 de ani. Tinerii nu mai au aceeași părere despre căsătorie și ajung în situația în care se căsătoresc doar din motive de birocrație. Așadar haideți să lăsăm și cuplurile necăsătorite să fie familii și să aiba aceleași drepturi. Nu e nimic greșit, e de bun simț. Ca să nu spun că e de progres al României și de statut de țară cu valori europene, că-mi săriți în cap. De bun simț. Atât. De altfel, nu strică o întrebare către copiii voștri să vedeți și care e părerea lor despre căsătorie și parteneriat civil”, a transmis deputatul Rizea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *