Ciolacu, supărat pe miniștrii PNL: „Sunt foarte multe de spus! Anumiți colegi de coaliție trebuie să dea explicații” – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=ZLT_z36KQYY

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit sâmbătă din nou despre o majorarea diferenţiată a pensiilor, de anul viitor, avansând ideea alocării unei„ anvelope” de 15% pentru majorarea bugetului pensiilor, concomitent cu majorarea diferenţiată a veniturilor pensionarilor.

Sunt multe lucruri de spus. Eu nu pot să susţin că toate pensiile din România trebuiesc mărite la fel, cred că ne-am dezice cu toţii de echitatea socială şi de faptul că noi suntem un partid social-democrat. Nu poate să-mi explice nimeni şi nici dumneavoastră cred că nu puteţi explica oamenilor, când vă opresc pe stradă şi spun că au o pensie de 1800 de lei, şi noi o să le-o mărim cu 250 de lei, cum vor reuşi aceşti oameni să treacă această iarnă. Este.. stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar, care reprezintă 15 miliarde de lei, şi în această anvelopă venim şi mărim diferenţiat, în funcţie de venituri. Mi se pare foarte corect, pentru că în momente de criză, în momente speciale, nu putem să rămânem captivi ai unui şanţ sau unui cerc restrâns şi să avem aceeaşi abordare ca şi când nu ar fi trei crize suprapuse. Noi trebuie să fim coerenţi şi eficienţi la o situaţie reală, nu putem să facem abstracţie de ce se întâmplă în Ucraina, de criza energetică, de o eventuală recesiune tehnică” , a afirmat Marcel Ciolacu în faţa social-democraţilor care participă sâmbătă după amiază, la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene Vrancea,.

Liderul social-democrat s-a exprimat din nou împotriva ideii de cotă unică de impozitare, arătând că doar în Rusia se mai aplică acest sistem şi nu în „restul ţărilor dezvoltate”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că sunt „colegi de coaliţie” ai PSD care „trebuie să dea explicaţii”, el dând ca exemple de domenii în care e nevoie de explicaţii unele decizii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, deciziile privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID sau liberalizarea pieţei energiei.

Eu cred că avem datoria de a fi foarte echilibraţi, de a ne continua munca alături de români, de a da explicaţii, nu de a evita să dăm explicaţii. Să spunem foarte clar de ce luăm anumite decizii. Câteodată se spune că eu am anumite probleme cu anumiţi colegi de coaliţie. Nu. Nu am nicio problemă cu nimeni. Ei trebuie să dea nişte explicaţii. Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni. Trebuie să dea explicaţii de ce au liberalizat preţul, fără să pună nimic în loc. Nu trebuie să dea Sandu Rafila explicaţii de ce trebuie să plătim un miliard de euro pentru vaccinuri care depăşeau de zece ori populaţia României. De ce nu au prins irigaţii în PNRR şi acum încercăm, cu domnul ministru Daea să prindem acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu în discursul ţinut sâmbătă după amiază la conferinţa de alegeri a PSD Vrancea.

Acesta a nominalizat un singur ministru liberal despre care spune că poate fi lăudat, acela fiind titularul portofoliului Investiţiilor şi Proiectelor Europene:

„Pot să-l laud pe Marcel Boloş. Se vede toată abordarea de la ministerul Fondurilor europene este schimbată. Pot să-l laud pe Marius Budăi, (…) am vorbit şi noi la Bruxelles şi ştiu cât de mult l-au lăudat şi că va fi scos acel 9,4 din PNRR în ceea ce priveşte pensiile procent prins pe viitorii 50 de ani, nimeni neştiind ce se întâmplă mâine”, a adăugat liderul PSD.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *