Ciolacu: „În luna mai, voi fi prim-ministrul României!” – VIDEO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spulberă speculațiile politice și arată că în luna mai, în urma rotativei la guvernare, el va deveni noul prim-ministru al României. „În mai voi fi prim-ministrul României, dacă colegii mei din PSD vor considera că sunt varianta potrivită”, a spus miercuri Marcel Ciolacu.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine, după ce președintele USR, Cătălin Drulă, a spus că liderul PSD se va „fofila” și nu va dorit să preia guvernarea.

Cred că la rotativa din luna mai, PSD-ul şi domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea pentru că este în ADN-ul PSD să fugă de consecinţele propriilor acţiuni”, spunea Cătălin Drulă.

Majorarea impozitelor locale va fi amânată până în 2025, când digitalizarea ANAF va deveni funcțională și interconectată cu autoritățile locale, spune miercuri liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Este o restanță a statului român și mi se pare corect ca, până când statul român va veni în sfârșit cu digitalizarea ANAF, aceste impozite să rămână, să fie o derogare la lege până în anul 2025, când digitalizarea va deveni funcțională și interconectată cu autoritățile locale. Chiar dacă am aplica legea, autoritățile locale nu pot să o aplice și le creăm o problemă”, declară Marcel Ciolacu.

El pledează pentru o impozitare diferențială.

Îmi mențin părarea că de la o anumită valoare în plus, peste 500.000 de euro, două milioane de lei sau peste un milion de euro trebuie să existe o impozitare diferențiată, cum este peste tot în lume. Nu vreau să vin să vă detaliez ce impozite se plătesc local, la Paris și cu sunt diferențele în funcție de venituri. Asta este societatea în care trăim și trebuie să ne adaptăm totuși regulilor din Uniunea Europeană și să nu ne mai fie frică să avem astfel de abordări”, încheie liderul social-democrat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *